Lars Svensson med Lukas Hägg

En Lukas Hägg + En R2 Ford Fiesta = En Riktigt spännande kombination.

1.Vem är Lukas Hägg ?
Jag är en glad sprallig energifull kille från Trelleborg som älskar att röra på mej. Jag är en kille som älskar allt med motorer och har gjort det i hela mitt liv. Jag är även en kille som alltid har fullt upp ända sedan jag var ”liten”. Började med fotboll, motocross och hockey. Och idag är jag 19 år håller på med rally och hockey. För mej så har hockeyn och nu rallysporten alltid fungerat att pendla emellan. På höstkanten när rallyn slutade så började hockeyn. Och så har det varit dem senaste 10 åren.
2. Hur kom du in på rallysporten ?
– Det började att min far Magnus Hägg var väldigt aktiv inom motorsporten och jag följde med på varenda tävling jag kunde. Och så fortsatte det, kommer ihåg när jag fick åka ett test med pappa i hans Subaru när jag var ca 12 år. Och DEN känslan glömmer jag aldrig och efter det så var jag fast. Jag fick en bil av pappa när jag var 15år en gammal Volvo 240 som han och jag skulle bygga under vintern där jag fyllde 16 år. Just för att få förståelsen om hur mycket tid det krävs att bygga en bil.
3. Funkar kombinationen mellan hockey och rally bra ?
– Ja faktiskt, Det funkar förvånansvärt bra Man kan tro i med jag har träning 5-6 gånger i veckan från 8-10/11 att det skulle vara svårt. Men tack vare min pappa har det funkat bra. Han har stället upp och mekat och lagt många av sina lediga timmar i garaget för att jag ska kunna göra båda sakerna.
4. Hur ser säsongen 2019 ut ?
– För mej handlar 2019 om att visa att jag har ett mål och det jag ska uppnå. Jag vill visa vad jag kan och tänka långsiktigt. Jag ska skaffa så mycket erfarenhet och rutin jag kan. När folk hör Lukas Hägg vill jag dem ska tänka på en riktigt duktig rallyförare som kommer att bli något i framtiden. Jag har 5 år kvar i JSM, jag har ingen brådska, ska skaffa så mycket rutin och erfarenhet som möjligt. Och få så många SS mil i kroppen som jag kan.
5. Nu till 5 snabba svar
VOC – R2 -R2
Grus – asfalt – asfalt
Notat – onotat – notat
TV soffan – garaget – TV soffan
Rally – hockey – Rally (alla dagar i veckan)

Och nu över till en fråga ifrån Ola Wingren: Lukas Du som räknas som coming star och redan snabbare än din pappa någonsin varit. Du har gjort en satsning i en R-bil och hur lång tid har du planerat en satsning innan det är tänkt en framskjuten placering i SM ? Jag tycker det är helt rätt väg att gå för en ung kille med ambitioner att satsa på en R-bil. Lycka till och hoppas du når dina uppsatta mål !
Som jag tidigare nämnt har jag 5år kvar i JSM inom dem åren SKA jag ha en / eller flera SM medaljer.

Lars Svensson-facebook

Bilden kan innehålla: Lukas Hägg, som ler, bil
Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som deltar i en idrottsaktivitet och basketplan
Bilden kan innehålla: bil och utomhus
Publicerat i 2018: