Lars Svensson med Magnus Hägg

Möte med Magnus Hägg

1. Vem är Magnus Hägg ?
– Magnus är en ”kille” som alltid tänjer på dygnets timmar. Har brunnit för motor och snickeri/skapande sedan jag började gå. Jag älskar att utveckla och skapa, se se hur saker fungerar och vad som händer om man ändrar lite här och där. Väldigt intresserad av natur och friluftsliv med. Tror jag i de de flest fallen ses som en lugn kille.
2. Hur länge har du sysslat med rally ?
– Jag startade med rally efter lumpen 1992. Då hade jag provat folkrace i ett par år och kommit fram till att det inte var något för mig. Jag ville inte lägga fritiden på att banka plåt som andra bankat till åt mig. Kom tidigt i kontakt med Peter Lundell och det klickade direkt. Jag fick följa med honom på alla hans tokigheter och tävlingar under flera år ihop med att jag själv började köra RS tävlingar i en VOC. Det var en gammal motorcykel som fick bli inbyte mot en jobbarkompis rallybil. Det blev 5år innan jag gjorde uppehåll för familj och firma. 2002 så gjorde Peter Lundell en kupp och ”lurade mig till en ny VOC. Då var jag nog mer mogen och det gick bra. 2005 klassade jag upp mig och ville prova grus. Sladda var inget för mig så det fick bli Subaru och där blev jag fast. Många roliga år och många tävlingar har det blivit sedan dess. I motgång och medvind men som rally de bästa åren jag haft hittills. Nu har jag vänt blad och ser framemot nya framgångar som servicechef.
3. Hur känns det att Lukas nu också är inne i sporten ?
– Det känns riktigt roligt att se hur han tagit sig an körning och intressant. Förstod tidigt att det inte skulle ta lång tid innan jag skulle få se mig slagen.
4. Kommer det att finnas tid för dej att köra något ?
– Det tror jag inte i tävlings syfte. Kan bli på något jippo eller som föråkare i så fall. Men man vet aldrig !
5. Har du någon favorit tävling asfalt/grus ?
– Min favorit på grus är alla gånger Asarums tävling. Sveriges bästa grusvägar. Har många gånger tänkt efter att man kommit i mål på någon sträckorna. Skit i tävlingen ! Jag kör till starten av sträckan igen. Asfalt är lilla VM Lille Mats fantastisk rolig och har allt.

Och nu en fråga ifrån Lukas Hägg.
6. Vilken är din största merit/bedrift ?
– Min störta merit eller det jag är mest nöjd med är nog att nådde mina mål. Jag kom så långt som jag kände att jag kunde och att jag haft fantastiskt roligt med alla tävlingar och fantastiska människor.

Bilden kan innehålla: Lukas Hägg och Magnus Hägg, personer som ler, inomhus
Bilden kan innehålla: Magnus Hägg, som ler, utomhus
Bilden kan innehålla: bil och utomhus
Publicerat i 2018: