DRIVE VXO

Hägg tar juniorplatsen I DRIVE VXO Motorsport, Bååth flyttar in och Jonasson blir teamets wild card i Rally-SM i North Rally Boden.
När 2022 års vintersäsong inleds kommande helg med Rally-SM premiären North Rally i Boden har DRIVE VXO anmält bilar från tre olika klasser för Teammästerskapet.
Hans Bååth och Andreas Sigfridsson, BMW M3 i Nationella 2WD.
Under de två tidigare säsongerna har Hans och Andreas tävlat utanför Teammästerskapet men till säsongen 2022 flyttar man in bland de som nominerats för mästerskapspoäng i teamet och hoppas kunna bidra med SM-poäng.
”Vi åker till Boden med en bra känsla efter SM-finalen i Skillingaryd för några veckor sedan. Den var vår hittills bästa tävling och vi lyckades knipa vår första SM-poäng med BMWn,” säger Andreas Sigfridsson, ”340 hk bakhjulsdriven BMW är en utmaning på vinterväg men vi har kunnat utveckla bilen sedan senast vi åkte vintertävling i Vännäs 2020 så vi hoppas hålla ett högre tempo nu än då.”
Lukas Hägg och Daniel Borgqvist, Ford Fiesta Rally4, Internationella 2WD (JSM)
”Jag ser sjukt mycket fram mot vad DRIVE VXO och jag kan åstadkomma tillsammans.” säger Lukas Hägg, ”det är ett gäng jag alltid tyckt väldigt bra om och tror vi kan dra nytta av varandras erfarenheter. Ska bli ett fantastiskt roligt och spännande år! Jag vet att jag har mer att ge och tror och tror DRIVE VXO kan vara den push jag behöver.”
Jörgen Jonasson och Nicklas Jonasson Skoda Fabia Rally2 Evo, Internationella 4WD
När Robin Adolfssons Fiesta-motor blivit kvar i engelska tullen tvingades han och Nicklas Jidflo avstå Boden-tävlingen.
”Trots att vi skickade motorn tidigt i november har vi ännu inte fått hem den och får helt enkelt acceptera detta och istället blicka fram mot grussäsongen,” säger Robin och tillägger, ”vi kommer fokusera stenhårt på att komma väl förberedda till SSR. Att Jörgen Jonasson kunde hoppa in och försvara teamet i premiären känns riktigt bra och vi håller tummarna för en riktigt bra tävling för honom och Nicklas.”
”När Andreas Sigfridsson hörde av sig tyckte vi det var en ytterligare dimension till tävlingen i Boden att få representera DRIVE VXO i Teammästerskapet,” säger Jörgen Jonasson.
“Vi ser verkligen fram emot den här säsongen och att få med Lukas och Daniel i teamet inspirerar,” säger Hans Bååth, ”de har visat att de kan åka riktigt fort tidigare och satsningen är seriös. Vi välkomnar dem in i teamet och ska jobba på att skapa så bra förutsättningar som möjligt tillsammans. Vi är tacksamma för att Jörgen och Nicklas kunde ställa upp med kort varsel och riktigt taggade på att se vad de kan göra med sin rutin”.
Foto: Frida Lindström JCRallypics, Hägg Motorsport
Publicerat i 2022: