Namn: Lukas Hägg
Född: 18 November 1999
Bor: Studerar i Jönköping
Klubb: Trelleborgs Motorklubb
Förarklass: A

Jag är hemmahörande i Trelleborg. Jag har tagit studenten 2018 från teknisk linje med hockeyprofil där jag kombinerat studier i tekniska ämnen med ishockeyträning.
Nu studerar jag i Jönköping till ingenjör i maskinteknik

Sedan jag var riktigt liten har bilar varit min stora passion, och är så än idag! Efter 3 uppslitna bilmattor i mitt gamla pojkrum fick jag som 4 åring min första motocross och kunde därmed inleda min motorkarriär på riktigt. Jag var aktiv på motocrossbanorna fram till jag fyllde 16 år och hade åldern inne för att börja köra rally.
Min första bil, en Volvo 240, byggde jag ihop tillsammans med min pappa i vårt garage. Det har varit viktigt för mig att vara med och lära mig alla delar som hör rallysporten till för att på så vis få en djupare förståelse och bredda mina kunskaper.
 Vid min sida har jag min pappa som är såväl min coach, efter många egna framgångsrika år som rallyförare, och min kartläsare. Vi är ett välsvetsat team som tillsammans gläds åt nya erfarenheter och framgångar med Hägg Motorsport.
Vi har tillsammans nått en 3:e placering i Sveriges största rally cup, ”Sydsvenska Rallycupen” och dessutom rankad 3:e bästa ungdomsförare i Sverige genom bronsplats i ” Bilsport Rally Cup”.
 

Med sikte på
Junior
SM Guld

Med ny bil, en Ford Fiesta R2, och flera år kvar som junior har jag fått en fantastisk möjlighet att visa vad jag kan – och den tänker jag ta!

Mitt mål och min dröm är att ta hem guldet i Junior SM i Rally. Jag är fast besluten att uppfylla den drömmen och nå mitt mål!