Rallykarriär Magnus Hägg

Har tävlat i rally sedan 1992,
dock med uppehåll på 7 år 98-2005.

Startade med Volvo original och då oftast på asfalt med rally special

Började köra 4 hjuls drivet 2005 och har varit fast i detta sedan dess.

A-förare till säsongen 2011.

 

 

Rallykarriär Kristian Lindberg 

När Kristian hade tagit körkort 1976 så dröjde det inte länge förrän motorsporten lockade. Det började med en av de enklaste former av biltävling, ”Skärmjakt”, en form av bilorientering som bara krävde några extraljus på bilen och en kartläsarlampa med förstoringsglas. Här lades grunden till att bli duktig på att navigera med kartans hjälp. Till slut lyckades Kristian att ta en totalseger i denna tävlingsdiciplin.

I slutet på 70-talet och början på 80-talet så lockade fartens tjusning mer, Kristian började tävla i Rally, mestadels ”Rallyspecial” men även ”Minirally” som tävlingsformerna då hette. Alltid med Saab V4, resultaten var omväxlande, men en klasseger och 17:e plats totalt i Tomelilla 1989 kan nämnas bland framgångarna.

En dag frågade en arbetskamrat Kristian om han inte ville prova på att vara kartläsare, det var Ralf Svensson från Hörby, som även han körde Saab V4. Detta ville Kristian gärna och de åkte många tävlingar tillsammans under första delen av 80-talet. Under dessa år lärde sig Kristian mycket av Ralf om hur rally ska köras och hur man bygger upp en rallybil från grunden. Ett par totalsegrar blev det också 1985 med V4:an. De gjorde också utlandspremiär 1986 i Rally Danmark med en Saab 900 T16, och blev andra bästa utländska ekipage.

Ett par säsonger i Suzuki-cup blev det också, först med Ralf och sedan med brodern Larry Svensson. Ralf och Kristian blev 9:a i cupen 1988 medan Larry och Kristian slutade på 5:e plats, de blev dessutom 12:a totalt i Riksmästerskapet för Grupp N 1989.

Senare åkte Kristian även många rally med nästa generation Svensson, nämligen Tobias som var Larrys son, först med Saab V4 och sedan VW Golf.

Fler bröder som Kristian åkt med är Richard och Robert Björklund från Svedala. Bland resultaten här kan nämnas 3:a totalt i Karlskronapokalen 1993 och 4:a totalt i tyska Rallye Südwestfalen 1996 tillsammans med Robert i en Opel Ascona B.

I internationella  sammanhang har det varit en del efterfrågan på Kristians tjänster:

Henrik Munk Hansen, Peugeot 106 ( i Sverige och Norge, Henrik blev sedan blev West Euro-cup mästare )

Kim Jörgensen, Opel Ascona B ( i Danska Rallymästerskapet och i Tyskland )

Henrik Jensen, Seat Ibiza ( flerfaldig Dansk Mästare )

Christer Offason, Lancia Delta Intergrale ( Danska Rallymästerskapet )

Bengt Persson, Ford Escort, ( Danska och Tyska Rallymästerskapet )

Lennart Eriksson, Opel Ascona B ( Danska Rallymästerskapet )

Sammanlagt har Kristian åkt med 27 olika förare genom årens lopp.

Första gången som Kristian åkte med Magnus Hägg var 1994 i Halmstad i en Volvo 240. Nu har Kristian och Magnus åkt tillsammans sedan säsongen 2008, och det har blivit ett 60-tal rallyn främst i Sverige, men också i Danmark och Tyskland. Ett 25-tal pallplaceringar har de lyckats med i den fina blå Subaru Imprezan.