SM Hässleholm

Då var första SM-tävlingen över sedan återstarten och tyvärr så blev detta inte våran tävling ! Det var mycket panik med tillstånd och ändrade förutsättningar dagen innan rallyt och tyvärr så fick tävlingen genomföras absolut publikfritt .Detta i sig är ju ingen enkel match då alla specialsträckor går i skogen och på allmänna ytor där Allemansrätten gäller ! Men allas vädjan till publiken infriades och tävlingen kunde genomföras i absolut bästa vädret som Sverige kan erbjuda ( om man inte skall köra rally J ) I princip vidstilla och runt lunch 32 graders värme . Speciellt värmen är inte det optimala för motorer och material som varvas till bristningsgräns .Där blir det varmt oavsett . Våran bil började få värmebekymmer på dagens 2:a sträcka , men de båda gick att genomföra med bra resultat .Vi servade och kontrollerade så att alla förutsättningar var där fastän bilen indikerade på något annat . Tog ett beslut om att vi kör ut igen och då på en av dagens längre sträckor 1,7 mil långa Hovdala övningsfält. När det var ca 2km kvar så la bilen av och det var bara att rulla in till sidan . När bilen sedan fått återhämta sig ca 1 timme så går allt som det skall igen !! Nu får det bli nogsam kontroll av allt , men troligtvis så blev elektronikboxen som styr allt i bilen överhettad  med följd att bilen går in i nödprogram för att spara motorn. Detta har aldrig hänt innan , men vi har i och för sig inte kört i sådana temperaturer tidigare. På vanliga bilar så sitter styrelektroniken inne i coupén, men våran sitter på bestämd plats i motor rummet . Detta är en av de saker som gör att rally inte är BARA !! Allt måste fungera och man måste ha lite flyt med material , stenar som kommer fram och att man inte får bekymmer med damm från framförvarande osv. Detta ihop med att vi i bilen måste göra vårat jobb perfekt . Det var ju flera ekipage som inte klarade detta och drygt 50 av 120 startande fick bryta .( synd för det hade gett fina SM poäng) N laddar vi om och går igenom allt för att komma väl förberreda till East Sweden Rally i Linköping den 4-5/9 .