SM 2020

Då var detta årets SM-säsong över och vi kom i mål i helgens final. Denna gång var vi på en liten nätt tur norrut, närmare bestämt till Sandviken, (84 mil) som stod som värd för årets fjärde deltävling. Det skulle egentligen vara ytterligare två, men dessa blev strukna under våren på grund av Covid19.

Redan på fredagens rekognosering av sträckorna förstod vi att detta skulle bli något som vi inte riktigt provat på tidigare. Tre av rallyts fyra sträckor var i princip rena rama motorvägarna. Detta fick vi även vidimerat av våra teamkamrater. Per-Gunnar “P-G” Andersson som tidigare är tvåfaldig världsmästare tyckte med att detta var något av det värsta han provat på i förväntad hastighet. Lite man eller mus!! Man skall ha klart för sig att träden som svischar förbi backspeglarna när man håller strax under 200 km på en grusväg (om än ganska rak) är mer än respektingivande. Som tur är (eller inte) så går vår bil bara i strax under 160 km/h och på denna typ av vägar så rinner tyvärr tiden fort iväg och vi har svårare att hävda oss. Nog med detta! P-G hade 135 i snitt på två mil tävlingssträcka och det är lite värre än i finska VM rallyt!!

Vi gjorde vårt rally och slutade på en fin sjunde plats vilket vi är nöjda med och en åttonde plats i SM otrimmat.

Vårat TEAM GN Motorsport fick även en Svensk Mästare i P-G Andersson som har vunnit tre av årets fyra rally i största klassen trimmat 4WD. Det gjorde ju att stämningen blev på topp i teamet som två år i rad kan titulera sig Svenska Mästare.

Årets samlade resultat i JSM resulterade i en åttonde plats totalt och i ”stora” SM. Elva i den otrimmade klassen (det är samma bilar, men där möter vi förare som är äldre än 25 år).

Vi är väldigt nöjda med detta med tanke på att vi inte kunnat åka mer än fyra rally 2020. Vi har dock ett rally kvar innan vi smider nya planer för 2021, som förhoppningsvis kommer att bjuda på MYCKET mer tävlande och det är den 24 oktober i Falsterbo, då vi skall visa upp oss på hemmaplan. I dagsläget är det publikfritt även detta, men det skall komma nya regler den 1/10 och då återkommer vi med mer information. Förhoppningsvis kan vi få bjuda in er till en fantastisk dag med lättittat rally som ligger ”hemmavid”.

Tack alla Ni som hjälper oss att få lov att utöva den sport som vi älskar och brinner för!

Med vänliga hälsningar

Lukas & Daniel med Team


Publicerat i 2018: